NASIL DOYACAĞIZ?

Karaağaç ve Arsuz’a uzanan yolun sağında ve solunda ekilen, biçilen arazileri hiç incelediniz mi?
Gerçi tripleks villa kültürümüz öylesine gelişti ki, tarım arazilerini umursayan kim?!
Çok şükür, Karaağaç’ın neredeyse yüzde 50’si vakıf arazisi ki, kimseler üzerine konamıyor, konut yapamıyor..
Daha iki gün önce yazdım..
Yaz geldi, herkes sitelere koşturmak için gün sayıyor..
Oysa, günümüzün sıcak konusu gıdada fiyat artışları.
Gıdadaki alarm verici durum dünyada ve Türkiye’de herkesin dilinde.
Bir yanda fiyatlar artıyor, diğer yanda üretimde düşüşler yaşanıyor. İnsanlığı tehdit eden açlık yoksa kapıda mı?
Bu durumu, İskenderun-Arsuz yolunda yavaşça ilerlerken kaçımız sorun etti?
Hiç düşündünüz mü..
Burada bir parantez açmam gerek.
Kamuoyunda pek bilinmeyen ve tartışılmayan genetiği değiştirilmiş organizmaların, diğer deyimle “biyotek ürünler”in ne anlam taşıdığına dikkat ettiniz mi?
Hormonlu yiyeceklere alıştırıldığımız gibi, şimdide biyotik ürünlerle kafa buluyorlar bizlerle..
Dünya nüfusunun yüzde 75’inin “biyotek” eken ve ithalatını onaylayan ülkelerde yaşadığı göz önüne alınırsa demek ki artık çoğumuz bu tür ürünlerle besleniyoruz.
Hoşlanın, hoşlanmayın gerçek bu.
Sadece 2007 yılında bu ürünlerde artış yüzde 12 civarında.
Şimdi sıkı durun..
Bir milyara yakın insanın da bu ürünler sayesinde açlıktan ölmediğini biliyor musunuz?
2050 yılında dünya nüfusu 9 milyara ulaştığında ürün ikiye katlanmak zorunda.
Nasıl olacak bu?
“Biyotek” tohumlar sayesinde.
Peki, Hatay buna hazır mı?!
(………)
***
İSKENDERUN POSTASI..
Farklı yaşam tarzlarıyla, tarih ve kültür birikimiyle, dinamizmiyle İskenderun, ne zamandır Türkiye’nin konuştuğu bir şehir. Her an sürpriz bir hamleye hazır gibi.
Dün, İskenderun Postası’nın birinci sayısını incelerken, bu sürprizin detaylarına baktım. Ne zamandan beri, 12 sayfa ve tamamı renkli bir gazeteyi, şöyle uzun uzadıya okumamıştım. Yayın hayatına uzun bir aradan sonra tekrar ‘merhaba’ diyen İskenderun Postası’nın, kamuoyuna farklı bir soluk getireceğinden hiç şüphem yok. Gerek sayfa tasarımı, gerekse kaliteli baskısı ile uzun süre ses getireceğine inandığım gazetenin, sahip, yönetici ve tüm çalışanlarını gayretlerinden ötürü kutluyor, başarılı ve uzun bir yayın hayatı diliyorum..
HOŞUMA GİTTİ!
1 kadından, 1 bebeği, 1 ayda doğurmasını bekleyen kişiye GENEL MÜDÜR denir.
9 bebeğin 1 ayda, 9 ayda ise 81 bebeğin doğabileceğini söyleyen kişiye de Ar-Ge Mühendisi denir.
1 ayda, dokuz doğuran kişiye MEMUR denir.
Bebek falan istemediğini söyleyen kişiye ise MÜŞTERİ denir.

Karaağaç ve Arsuz’a uzanan yolun sağında ve solunda ekilen, biçilen arazileri hiç incelediniz mi? Gerçi tripleks villa kültürümüz öylesine gelişti ki, tarım arazilerini umursayan kim?!Çok şükür, Karaağaç’ın neredeyse yüzde 50’si vakıf arazisi ki, kimseler üzerine konamıyor, konut yapamıyor..Daha iki gün önce yazdım..Yaz geldi, herkes sitelere koşturmak için gün sayıyor.. Oysa, günümüzün sıcak konusu gıdada fiyat artışları.Gıdadaki alarm verici durum dünyada ve Türkiye’de herkesin dilinde. Bir yanda fiyatlar artıyor, diğer yanda üretimde düşüşler yaşanıyor. İnsanlığı tehdit eden açlık yoksa kapıda mı?Bu durumu, İskenderun-Arsuz yolunda yavaşça ilerlerken kaçımız sorun etti?Hiç düşündünüz mü..Burada bir parantez açmam gerek.Kamuoyunda pek bilinmeyen ve tartışılmayan genetiği değiştirilmiş organizmaların, diğer deyimle “biyotek ürünler”in ne anlam taşıdığına dikkat ettiniz mi?Hormonlu yiyeceklere alıştırıldığımız gibi, şimdide biyotik ürünlerle kafa buluyorlar bizlerle..Dünya nüfusunun yüzde 75’inin “biyotek” eken ve ithalatını onaylayan ülkelerde yaşadığı göz önüne alınırsa demek ki artık çoğumuz bu tür ürünlerle besleniyoruz.Hoşlanın, hoşlanmayın gerçek bu.Sadece 2007 yılında bu ürünlerde artış yüzde 12 civarında.Şimdi sıkı durun..Bir milyara yakın insanın da bu ürünler sayesinde açlıktan ölmediğini biliyor musunuz?2050 yılında dünya nüfusu 9 milyara ulaştığında ürün ikiye katlanmak zorunda.Nasıl olacak bu?”Biyotek” tohumlar sayesinde.Peki, Hatay buna hazır mı?!(………)***
İSKENDERUN POSTASI..Farklı yaşam tarzlarıyla, tarih ve kültür birikimiyle, dinamizmiyle İskenderun, ne zamandır Türkiye’nin konuştuğu bir şehir. Her an sürpriz bir hamleye hazır gibi.Dün, İskenderun Postası’nın birinci sayısını incelerken, bu sürprizin detaylarına baktım. Ne zamandan beri, 12 sayfa ve tamamı renkli bir gazeteyi, şöyle uzun uzadıya okumamıştım. Yayın hayatına uzun bir aradan sonra tekrar ‘merhaba’ diyen İskenderun Postası’nın, kamuoyuna farklı bir soluk getireceğinden hiç şüphem yok. Gerek sayfa tasarımı, gerekse kaliteli baskısı ile uzun süre ses getireceğine inandığım gazetenin, sahip, yönetici ve tüm çalışanlarını gayretlerinden ötürü kutluyor, başarılı ve uzun bir yayın hayatı diliyorum..
HOŞUMA GİTTİ!1 kadından, 1 bebeği, 1 ayda doğurmasını bekleyen kişiye GENEL MÜDÜR denir.9 bebeğin 1 ayda, 9 ayda ise 81 bebeğin doğabileceğini söyleyen kişiye de Ar-Ge Mühendisi denir.1 ayda, dokuz doğuran kişiye MEMUR denir.Bebek falan istemediğini söyleyen kişiye ise MÜŞTERİ denir.

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.