“Komisyonlar neden ilçeleri kapsamaz!” başlığını taşıyan bir yazım vardı, bu sütunlarda.. Hemen bir gün sonra İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerinden Müfit Tennioğlu aradı. Organik tarımla ilgili çalışmaların başlatılması konusundaki görüşlerini paylaştı benimle..Belli ki, uzun bir süredir kafalarda tasarlanan bir projeydi bu..Gerçek şu ki, tarıma can veren bir alternatif kıvılcımın yaşamsal boyutlarıyla ele alındığı bir platform olarak da değerlendirebilirsiniz bu durumu..Teşhisi ile çözümü bulunan ve kaynağı oluşturulmuş, takvimi hazırlanmış bir eylem planıdır.Ama herşeyden önce, bir telkin, bir kaygı veya endişelerin tartışılıp, meclise sunulduğu bir oluşumun hayata geçirilmesi planıydı, Mimar Müfit Tennioğlu’nun izlenimleri..Konuyu, İskenderunlular’ın görüş ve tartışma meclisine taşıması beni mutlu etti. Genetiği değiştirilmiş ürünlere yönelik rağbetin, küresel ısınmanın etkileri ve gıda sektöründe yaşanan dalgalanmalar, belli ki, tarıma dayalı politikalarda fikir jimnastiğine sebep olmuş..Her zaman söylüyorum..Bölgemizde hayvancılık ve tarıma gerekli değerin verilmediğini düşünüyorum. Tarım ülkemiz ekonomisinin en önemli gelir kaynakları arasındadır. Dünya tarımına bakıldığında organik tarıma geçildiğini görüyorum. Ama tarımla olan bağımızın, daha çok Amik Ovasıyla eşleştirildiğini söylemek mümkün. Oysa ki, yanıbaşımızda Arsuz var..Ve bu potansiyelin farkında olan, cevheri işlemeye çalışan bir grubun azmi ve çabasını yürekten destekliyorum..Organik tarımın yaygınlaştırılması için İTSO’nun etkin isimleri, Garip Şandır ve Müfit Tennioğlu’nun girişimlerini bu yüzden çok önemsiyorum..Bu daha başlangıç..Çiftçiyi, STK’ları ve daha birçok ilgili kurumu, İTSO bünyesinde kurulan Organik Tarım Komisyonu’na destek vermeye davet ediyorum. Toplu konut hamleleriyle, betonlaştırdığımız tarım arazilerinin kurtuluş senaryosu böylesine beyin fırtınalarının yaşamıyla mümkündür.Arsuz’a da yazık, Karaağaç’a da.. Ve çevredeki verimli tüm arazilere..Umarım, Mimar Müfit Tennioğlu ile Garip Şandır’ın bu yeşil dalga hamlesi engellere takılmadan başarıya ulaşır..Ben onlara inanıyorum..Milletvekillerimiz de inansın ve destek versin!Yolunuz açık olsun!
SON VURUŞ!”Çaresiz kaldığım zamanlarda gider bir taş ustası bulur, seyrederim.Adam belki yüz kere vurur taşa…Ama değil kırmak, küçücük bir çatlak bile oluşturamaz.Sonra birden, yüz birinci vuruşta taş ikiye ayrılıverir.İşte o zaman anlarım ki, taşı ikiye bölen o son vuruş değil, ondan öncekilerdir.”
Jacob Riis
ORGANİK TARIM!
“Komisyonlar neden ilçeleri kapsamaz!” başlığını taşıyan bir yazım vardı, bu sütunlarda..
Hemen bir gün sonra İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerinden Müfit Tennioğlu aradı.
Organik tarımla ilgili çalışmaların başlatılması konusundaki görüşlerini paylaştı benimle..
Belli ki, uzun bir süredir kafalarda tasarlanan bir projeydi bu..
Gerçek şu ki, tarıma can veren bir alternatif kıvılcımın yaşamsal boyutlarıyla ele alındığı bir platform olarak da değerlendirebilirsiniz bu durumu..
Teşhisi ile çözümü bulunan ve kaynağı oluşturulmuş, takvimi hazırlanmış bir eylem planıdır.
Ama herşeyden önce, bir telkin, bir kaygı veya endişelerin tartışılıp, meclise sunulduğu bir oluşumun hayata geçirilmesi planıydı, Mimar Müfit Tennioğlu’nun izlenimleri..
Konuyu, İskenderunlular’ın görüş ve tartışma meclisine taşıması beni mutlu etti.
Genetiği değiştirilmiş ürünlere yönelik rağbetin, küresel ısınmanın etkileri ve gıda sektöründe yaşanan dalgalanmalar, belli ki, tarıma dayalı politikalarda fikir jimnastiğine sebep olmuş..
Her zaman söylüyorum..
Bölgemizde hayvancılık ve tarıma gerekli değerin verilmediğini düşünüyorum.
Tarım ülkemiz ekonomisinin en önemli gelir kaynakları arasındadır.
Dünya tarımına bakıldığında organik tarıma geçildiğini görüyorum. Ama tarımla olan bağımızın, daha çok Amik Ovasıyla eşleştirildiğini söylemek mümkün.
Oysa ki, yanıbaşımızda Arsuz var..
Ve bu potansiyelin farkında olan, cevheri işlemeye çalışan bir grubun azmi ve çabasını yürekten destekliyorum..
Organik tarımın yaygınlaştırılması için İTSO’nun etkin isimleri, Garip Şandır ve Müfit Tennioğlu’nun girişimlerini bu yüzden çok önemsiyorum..
Bu daha başlangıç..
Çiftçiyi, STK’ları ve daha birçok ilgili kurumu, İTSO bünyesinde kurulan Organik Tarım Komisyonu’na destek vermeye davet ediyorum.
Toplu konut hamleleriyle, betonlaştırdığımız tarım arazilerinin kurtuluş senaryosu böylesine beyin fırtınalarının yaşamıyla mümkündür.
Arsuz’a da yazık, Karaağaç’a da..
Ve çevredeki verimli tüm arazilere..
Umarım, Mimar Müfit Tennioğlu ile Garip Şandır’ın bu yeşil dalga hamlesi engellere takılmadan başarıya ulaşır..
Ben onlara inanıyorum..
Milletvekillerimiz de inansın ve destek versin!
Yolunuz açık olsun!
SON VURUŞ!
“Çaresiz kaldığım zamanlarda gider bir taş ustası bulur, seyrederim.
Adam belki yüz kere vurur taşa…
Ama değil kırmak, küçücük bir çatlak bile oluşturamaz.
Sonra birden, yüz birinci vuruşta taş ikiye ayrılıverir.
İşte o zaman anlarım ki, taşı ikiye bölen o son vuruş değil, ondan öncekilerdir.”
Jacob Riis