Bir ‘lojman tadilatı parası’ tartışmasıdır sürüp gidiyor..
İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmez ’er hakkında, oturduğu lojmana bütçeden 27 bin lira aktarıldığı yönünde iddialar vardı..
Dün, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in basın mensuplarını ağırladığı iftar yemeğinde işte bu iddialar gündeme geldi..
Paranın kaynağı ve miktarı soruldu..
Başkan Yardımcısı Dönmezer’in böyle bir hakka sahip olup olmadığı irdelendi..
Dönmezer hazırlıklıydı.. Basın mensuplarından böyle bir sorunun gelebileceği ihtimali üzerine ve Yusuf Başkanın da oluruyla, ‘kanunen haklarını’ kapsayan resmi gazete örneğini okudu..
Resmi gazete örneğini ben de inceledim, gerçekten de ‘lojmana geçiş’ süreci, kanunen hakkı olarak duruyor..
Peki, 27 bin lira..
O sorunun da cevabı vardı.. Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer dedi ki:
“- 27 bin lira hayali bir rakam.. Tadilata giden para 6-7 bin lira civarında.. Sebebine gelince, iddialarda yer alan demirbaş masrafları yazılanların aksine tarafımdan karşılanmıştır.. Mobilya, beyaz eşya ve klimaların tamamını kendim aldım.. Sadece ve sadece okul idareciliği döneminde meslektaşlarımla birlikte yaptırdığımız bir apartman dairesi aldım.. Evet, 30 yıllık birikimim sadece Modern Evler’deki bir evdir.. 30 yıl boyunca hep aynı mobilyayı kullandım.. Eşim emeklidir. Ben de emekli olunca ilk defa yeni ev eşyaları aldık, hepsinin faturası mevcuttur. Günde 13-14 saat çalışınca ve başkan beyle omuz omuza verince, aynı lojmanda kalmamız kaçınılmaz oldu. Başkanımız davet etti ve ben de kanuni hakkımı kullanarak, demirbaşları da kendim ödeyerek, lojmana taşındım. Mesele budur.”
Benim düşüncem şudur ki..
Mehmet Emin Dönmezer’in açıklamalarını samimi buluyorum..
Hem, bir belediye başkan yardımcısı lojmana taşınabilir..
Önemli olan “neyi” olduğu değil, “nasıl” olduğudur.
Yani iddia kadar, cevap hakkı da önemlidir..
Kayıtlı, faturası alınmış, kazanılmış ve bildirilmiş parayla, açık kazançla, “helal” parayla alındıktan sonra isterse “yalısı” olsun.
Kimseyi ilgilendirmez.