İlk ‘hobi bahçesi’ tamam!

İlk ‘hobi bahçesi’ tamam!Kent Konseyi’nde yüzlerce öneri var.. Ama devamı gelmedi, gelmiyor..
Ama bir öneri; -kent konseyi olsun, olmasın- beraberinde güzel bir çalışmayı getirebiliyor.. Paylaşmaktır, hedef koymaktır bunun özü..
Kent konseyi bir araç.. Oysa amaç, hizmet etmek..
Bunun için aklınızdan geçen, hayata geçirebileceğimiz hizmetleri yüksek sesle konuşmamız gerekiyor.. İşte bunlardan biri de hobi bahçeleriydi..
Ta 17 Mart’ta yazmıştım.. Şöyle demiştim:
“- Hobi bahçelerinde amaç, şehir hayatında toprak ve yeşilliğe hasret kalmış insanlarımıza küçük birer toprak sağlayarak, özlemlerini gidermek..
Görüyorsunuz işte.. Koca memleketi taş bloklara teslim ettik, şimdi alternatif öneriler arıyoruz. Neyse, hobi bahçeleri için Nardüzü, Karaağaç ve Karayüseyinli müsait..
Çünkü, yeşil diye bildiğimiz uzunca araziler sadece bu bölgelerde mevcut..
Misal.. Uygulamada, 5 dönümlük bir arazi kiralanıyor, emeklisine, özürlü gençlerimize belediye tarafından aylık tarifelerden tahsis ediliyor..
İçerisine çayevi, malzeme odası, yollar, ahşap büfeler yerleştirildiğinde, bence mükemmel mesire yerleri oluşturulabilir..
Diğer bir tabirle.. Bu projeyle, 80-85 aileye hem istihdam sağlanıyor hem de gidilecek, görülecek alanların oluşması sağlanıyor..”
Ama iş yürekte.. Belediyelere işi bırakmadan yola koyulanlar var ..
Nasıl mı?
Önceki gün, bir ses yükseldi facebook sayfamda..
Serdar Baki imzalı.. Harika bir bir bilgi duyurdu bana..
17 Mart tarihli yazımdan esinlenerek bir hobi bahçesi oluşturmuş..
Toprağa sevdalı bir insan..
Heyecanlanmış, projeye kafa yormuş, hayata geçirmiş..
Neler yapmış neler.. Kendisinden dinleyelim:
“- Merhaba Yılmaz Bey..
17 Mart tarihli yazınızda bahsettiğiniz hobi bahçelerini oluşturmak için yaklaşık 8 aydır kendi çabalarımla uğraşmaktayım. Şu anda Karahüseyinli köyünde kendi arazimin 5 dönümlük kısmında bu işi başlangıç olarak yapıyorum. 13 adet 150 m2 lik bahçe düzenledim. Dediğiniz gibi kafeterya, yollar, sosyal alanlar hazırladım. 2 hafta içerisinde de başlamayı düşünüyorum. Arazim geniş ve yaklaşık 300 bahçelik bir proje hazırladım. Desteğiniz ve önerilerinizi bekliyorum. En kısa zamanda sizinle irtibata geçmek isterim..”
Okudum, bayıldım..
Bu işi hobi olarak sevmiş.. Ama yaptıkları hobinin çok ötesinde..
Müthişti.. Oturdum, o heyecanla yazdım..
Bu örnek, bizde müthiş girişimcilerin olduğunun kanıtı..
O zaman birçok meslek dalında niye, helvayı yapıp yemiyoruz?..

NE VAR BUNDA?
Sözcü Gazetesi haber yapmış, başlık şu:
“- Bu manşet Erdoğan’ı çok kızdıracak!”
Peki haber ne?
“- AK Parti milletvekili adayı Hacı Bayram Türkoğlu’nun, Ergenekon sanığı Veli Küçük’le fotoğrafları ortaya çıktı!”
Bir; Ergenekon’un varlığını kabul etmeyen bir gazete, otomatikman Veli Küçük’ü Ergenekon suçlusu kabul ediyor.. Yargıç görevini üstleniyor..
İki; Veli Küçük o fotoğraf çekilirken, Ergenekon sanığı mıydı? Hayır..
Emekli bir general.. Alnında yakın bir gelecekte ‘Ergenekon’la yargılanacak’ mı yazıyordu? Müneccim miyiz biz?
Hem Veli Küçük bir zamanlar, İskenderun’da ilçe komutanlığı yapmış bir asker..
Onunla sadece AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun değil, birçok bürokratın resmi olabilir.. Neresi suç?
Sözcü Gazetesi’nin yaptığı bu haberi anlamakta güçlük çekiyorum..
Habercilik değil bu.. Düşünün ki.. Ergenekon’un ne olduğu bile bilinmezken, emekli bir generalin Hatay’da ya da Türkiye’nin bir şehrinde kiminle fotoğraf çektireceğinden kime ne?
Ne yani, adamı daha suç/muç ortada yok iken, potansiyel suçlu ilan etmenin ne mantığı var? Daha çok olmadı.. ‘Balyoz’ denen operasyon kapsamında, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ da tutuklanmıştı..
Hangimizin, İskenderun’da görev yaptığı sırada Erdağ’la fotoğrafı yok..
Törenlerde, etkinliklerde, ziyaretlerde hep birlikte yan yana durmuyor muyduk?
Bugün İskenderun’a gelse, yine fotoğraf çekilirim..
Yazıklar olsun..
Sırf ‘iktidara’ çamur atmak uğruna Hacı Bayram Türkoğlu’nu hedef seçen bu zihniyeti kınıyorum.. Türkoğlu’nun da; bu haksızlığa, tutarsızlığa, ahlaksızlığa papuç bırakacağını sanmıyorum.. Gülüp geçiyordur muhakkak!

BİZİM MÜZEMİZ NEREDE?
Milli mücadelede düşmana karşı ilk kurşunun atıldığı Dörtyol’da “İlk Kurşun Müzesi” açılıyor, hayırlı olsun.. Bir de destek kararı var!
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Özerli Mahallesi’ndeki tarihi konağa yapılacak İlk Kurşun Müzesi ve Sergi Evi’ni gezerken, her türlü desteği vereceklerini ifade etmekle kalmıyor, ilk etapta 50 bin TL sağlayacaklarını söylüyor..
Güzel haber..
Müze ve sergi evi, Dörtyol ‘un tanıtımının yanı sıra tarihe ışık tutması bakımından da çok önemli.. Peki İskenderun’un tarihi mirası, tanıtım mekanizması yok mu?
İskenderun’a bir müze kuracaktık. Hani nerede?

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.