“Güçlü OSB güçlü ekonomi demek”

“Güçlü OSB güçlü ekonomi demek”OSBDER yönetim kurulu üyelerinin aylık toplantısı bu defa İskenderun’da gerçekleştirildi. İskenderun Yelken Kulübü’nde açıklamalarda bulunan OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, organize sanayi bölgelerinin gelişiminin ülkenin gelişimine de büyük katkı sağladığına vurgu yaptı:
Türkiye’de faaliyet gösteren organize sanayi bölgelerinin genel başkanı olan OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, üretime dayalı şirketlerin artması gerektiğine dikkat çekti.
OSBDER yönetim kurulu üyelerinin aylık toplantısı bu defa İskenderun’da OSB dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateş’in de OSBDER yönetim kuruluna seçildiği belirtildi. İskenderun Yelken Kulübü’nde yaptığı açıklamasında, OSBDER yönetimini kentimizde ağırlamaktan ötürü kıvanç duyduklarını söyleyen İskenderun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Uğur Ateş, “OSBDER’in yönetimine yeni seçildim. İlk yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’deki organize sanayi bölgesinin üst düzey yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geliyoruz. Toplantının amacı OSB’lerin sorunları ve çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulunacağız” dedi. Türkiye’deki OSB’lerin en önemli sorunlarından birinin enerji sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Ateş, “Enerji konusunda ortak hareket edebilmek için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da yaptığı açıklamasında, “OSB’ler ülkemizin gelişimi açısından çok önemli. Bu toplantının ilkinin de İskenderun’da yapılmasından dolayı mutluluk duymaktayız. Bu tür toplantıların İskenderun ekonomisinin gelişimi açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de, İskenderun’un stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, “OSB Başkanı Uğur Ateş, enerjik ve vizyonu olan değerli bir işadamımız. Batı üretimden kopmuş gibi. Çin’de üretimde dünyada söz sahibi olmuş bir ülke. İş adamlarımız memleketimize enerji getiren, ekonomiye yön veren insanlardır. Burada OSB’ler de lokomotif görevi görmektedir. Sanayi ve üretime önem veren ülkeler her zaman kalkınmada öncü olmuşlardır. Sanal üretimden ziyade, sanayi üretimine ağırlık vermeliyiz” dedi.

ÜRETİME DAYALI İŞLETMELERİN ARTMASI LAZIM
OSBDER Genel başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, “Türkiye’deki şirketlerin yüzde 99’u büyük ve orta ölçekli işyerleridir. Türkiye’deki işletmelerin yüzde 13’ü üretim şirketleri, yüzde 85’i ise daha çok hizmet sektörüdür. Bu yüzde 13 olan üretime dayalı işletmelerin artması lazım. Bu işletmelerin artması demek Türkiye’nin zenginliğinin, refahının ve ihracatının artması demektir” dedi.

OSB’LER BELEDİYELERİ RAHATLATIYOR
Organize sanayi bölgelerinin ağırlıklı olarak mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yoğun olduğu bölgelerin olduğuna vurgu yapan Tuncay, “Organize sanayi bölgeleri bulundukları yerlerde ekonomiye katma değer veriyor. Organize sanayi bölgelerinin bulunduğu yerlerdeki belediyeler de ekonomik yönden rahatlıyor. Türkiye genelinde 264 tane organize sanayi bölgesi var. Ancak bunların yüzde 48’i yatırımcının olduğu bölgeler. Yüzde 52’si ise boş. Bunların çalışır hale gelmesi lazım. Yüzde 48’lik organize sanayi bölgesi olan yerlerde yaklaşık 148 adet OSB bulunuyor ve bu OSB’lerin 60’ı üretime geçmiş ve kendi yatırımcısı tarafından yönetilen organize sanayi bölgeleridir. Bizler kendi bölgemizde sanayicilerimizden aldığımız paralar ile OSB’leri yönetmeye çalışıyoruz. Bu yüzden kaynakları çok iyi kullanmak zorundayız ve çok iyi çalışmak zorundayız” ifadesini kullandı. Yelken Kulübü’nün ardından İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan toplantıda OSBDER Genel başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Ankara Anadolu OSBDER Başkanı Hilmi Uğurtaş, İstanbul Çerkezköy OSB Başkanı Ömer Sağıroğlu, Manisa OSB Başkanı Sait Türek, İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateş ve İskenderun OSB yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.