İskenderun gerçekten garip bir şehir. Alınan kararlarda gördüğümüz manzara da bir garip.. İmar Planı değişikliğiyle Karaüseyinli yatırımına yüzde 100 imar alanı kazandıran İskenderun Belediyesi; söz konusu Onkoloji yatırımı olunca, imar planı değişikliği her nedense imar komisyonunun kapısından içeri girmiyor.. Karahüseyinli’ye ‘geç’ diyen belediye idaresi, Onkoloji için ‘kapıları kapatması’ size de garip gelmiyor mu?
Gelin, olayı baştan alalım..
Karahüseyinli’de yaptırılacak 5 yıldızlı otel için yeni bir düzenleme yapıldı. Karayolları’nın çekme mesafesi sözkonusuydu, derken..
Yeni çevre düzeni planı değişikliği ile birlikte bir takım hususlar göze çarpıyor.
Örneğin.. CHP’li Ali Çıtanak’ın sözleri önemliydi.. Meclis oturumunda dedi ki:
“- Bizler burada karar aldığımızda, çevre düzeni planı yoktu. Yatırıma karşı değiliz. Ancak, 0.90 emsal kazandırdığımız bir yatırım, daha sonra 1,50’ye yükseldi. Bir takım itirazların ışığında, Antakya Belediyesi’nin meclis kararıyla emsal 1.75’e çıkarıldı. Bunun anlamı şu.. Karar, Karahüseyinli yatırımına yüzde 100 artı değer imar alanı kazandırıyor. İskenderun Belediyesi, yarattığı artı değerin farkındadır umarım.. Yatırımla ilgili itirazım yok, fakat aynı hassasiyeti tüm yatırımcılara göstermek zorunda.. İmar değişikliğinin komisyonda etraflıca değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.”
Ali Çıtanak doğru bir tespit yaptı..
Amacı, yatırımcıya zorluk çıkarmak değil, eşit koşullarda yatırımcıya hizmet verilmesi gerektiğini hatırlatmaktı.
Neden öyle konuştu? Bir de AK Parti Grup Başkanı Doğan Erten’i dinleyelim:
“- Yatırıma ve yatırımcılara hep destek çıktık. Ancak, Karahüseyinli’de yaptırılacak 5 yıldızlı otel konusunda alınan bağış miktarını öğrenmek istiyorum. Bugün imar planı değişikliği yatırımcıya fazlasıyla katkı sunuyor. Bu konuda elini çabuk tutan belediye, nedense Onkoloji yatırımı için yavaştan hareket ediyor. Her iki yatırım bizim açımızdan önemli.. Ama bu durum, belediye idaresi için de önemli olmalı.. Bugün Karahüseyinli’yi önemseyenler, Onkoloji için de hassas davranmalıdırlar. Onkoloji İskenderun için bir ihtiyaç. Görüyorum ki, bu ihtiyaca kayıtsız kalınıyor. Onkoloji ile alakalı imar planı değişikliğinin neden imar komisyonuna gelmediğini merak ediyorum. Burnuma çifte standart kokusu geliyor.”
Zurnanın zırt dediği yer burası..
Doğan Erten, boş yere konuşan bir meclis üyesi değil..
Ortada, besbelli bir sıkıntı var..
Çifte standart demesi bu yüzden..
O halde bir kez de ben sorayım:
Onkoloji yatırımı ile ilgili imar planı değişikliğine kapılar neden kapalı tutuluyor? Amaç nedir?
Kestane kebap, acele cevap!