İskenderun’lu yazar Cumali Doğan, kendisini ve yaşadıklarını anlatan birinci Baskı kitabı ‘Tutalga’yı çıkartmanın heyecanını basın mensuplarıyla paylaştı.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdiği basın açıklamasına Tutalga adını verdiği kitabının içeriğiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Doğan, “Bu benim ilk kitabım. Yalnız bazı yazarlar gibi ben önce denemeler ve hikâyeler yazıp ondan sonra roman yazmaya yönelmedim. Kendimi roman yazmaya hazırlayarak büyüdüm dersem doğru olur. Kitapla tanışmam ilkokul 3. sınıfta Yaşar Kemal’in İnce Memet hikâyesi ile başladı. Teknik eğitim almak zorunda kaldığım için benim için roman yazmak biraz zaman aldı. Daha sonra sosyal bilimlerde eğitim almayı uygun gördüm ve roman yazamaya karar verdim. Kitabımın ana teması 81 döneminde yaşanmış olumsuz ülke koşulları ve o dönemde yaşanılan işkenceleri içermektedir. O dönemde yaşanan şeyler beni romanı yazmaya iten sebepler arasında yer almıştır. Romanı yazarken özellikle yazıların Türkçe olmasına özen gösterdim. Okuyucular kitabı okumaya başladıklarında bunu göreceklerdir. 710 sayfalık kitabımın içerisinde çok az sayıda diğer dillerden zorunlu olarak kullanışmış sözcükler vardır. Bunların dışında kitap tamamen Türkçe odaklı hazırlandı.
Kitap baskıya gireli bir hafta falan oldu. Kitabın 2. cildini de hemen hemen bitirmek üzereyim. Sıkıyönetim diye tabir ettiğimiz ve bizim sık sık yaşadığımız her 10 yılda bir sistemimizin kesintiye uğradığı 81 döneminin anlatılması kitabının tamamını oluşturmakta. Kitabın içeriğinin güncel bazı olaylarla da çatıştığı olmuştur. Benim kitabımı yazdığım dönemde şuan tutuklu olan Hanifi Avcı Mersin’de Baş Komiser idi. Bunun yanı sıra 81 döneminde yapılan işkencelerin detaylı bir şekilde anlatımını da kitabımın içinde bulacaksınız. Kitabımın birinci baskısı 1000 adet basıldı ve Türkiye genelinde yayınlanmaya başladı” diye konuştu.