Gezi Parkı olayları sırasında özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya illerinde görev yapan polislere 24’er taltif maaşı ikramiye olarak veriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM)’nün, günlerce zor koşullarda görev yapan polislere ikramiye verme kararını doğru buluyorum.
Yoğun mesai yaptılar.
Ailerinden, çocuklarından uzak ve uykusuz kaldılar.
Ama bir haksızlığı da görmek, dillendirmek gerek..
Bu haktan Antakya Polisi de faydalandı, Dörtyol, Erzin, Belen ve Hatay’ın birçok ilçesi de.. Ama İskenderun Polisi’nin neden, bu kapsamda değerlendirilmediğini anlayamadım.
Düşünsenize.. Erzin’de veya Belen’de, gezi parkı eylemleri neredeyse hiç olmadı.
Ama onlar bu ‘Taltif’ten faydalandı.
Oysa, İskenderun’da gezi parkı eylemleri bir ay boyunca hareketli geçti.
Ancak, İskenderun Polisi’nin ‘sağduyu’lu yaklaşımıyla, tüm gösteriler sükunet içinde yapıldı.
İskenderun Polisi’nin, gece yarılarına kadar görev alması ve bu süreçte, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için de, gayret ve özen göstermesi, ‘Taltif’i gerektirmiyor mu?
Bugün İskenderun Polisi, Reyhanlı’daki patlamalardan hemen iki saat sonra, o bölgede görev yapması, haftalarca halkın huzur ve güvenliği için mesai yapmasının bir anlamı yok mudur?
Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın, Reyhanlı ziyareti sırasında görev alan emniyet güçleri arasında İskenderun Polisi yok muydu?
Erzin Polisi, Reyhanlı’da görev yaptı, Taltif’e layık görüldü.
Dörtyol gitti, Taltif’e layık görüldü.
Antakya gitti.. Altınözü gitti.. Kırıkhan gitti!
Özetle, Hatay’ın tüm ilçelerinden polisin görev aldığı Reyhanlı’da, İskenderun Polisi nasıl oluyor da görmezden gelindi?
Dahası.. Erzin’den ve Dörtyol’dan, İskenderun’daki gezi parkı eylemlerine takviye olarak çağrılan polislere, ‘Taltif’ maaşı ikramiye olarak verilirken, İskenderun Polisi neden mağdur edildi?
Ben iyi niyetli olarak, burada yaşanan mağduriyeti, ‘unutkanlığa’ bağlıyorum.
Yoksa, EGM de, Valilik de, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü de, böylesine açık ve net olarak görülen bir haksızlığa prim vereceklerini sanmıyorum.
Umut ediyorum ki, bu haksızlık bir an önce giderilir, telafisi yönünde adımlar atılır. Bu konuda AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ile Kaymakam Ali İhsan Su’nun gerekli hassasiyeti göstereceklerinden şüphem yok.
İskenderun Polisi, en azından bu süreçte sağladığı ‘sükunet’in ve ‘huzur’un karşılığı olarak, tüm il ve ilçelerden daha fazla ‘Taltif’i hakediyor.
Neticede, İskenderun’da kimsenin başı, kaşı yarılmadı.
Yarılmadıysa da, bu başarı İskenderun Polisi’ne aittir.
Polisin İskenderun’da sağladığı ‘hoşgörü’ ortamı; İstanbul, İzmir ve Ankara’yı kıyasladığımızda, takdir edilecek bir durum..
İskenderun Polisi’nin özverisini unutmadık, unutmayız da..
EGM’nin veya başka yetkili mercilerin unutmasını da kabul etmemiz mümkün değil! Ortada gözle görülen bir mağduriyet var, giderilene kadar da takipcisi olacağım!