365 gün bu birliktelik sürsün

belediye esnaf
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz ve Hatay’daki oda başkanları, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’i ziyaret etti.
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz, Ahilik Kültürü Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’e çiçek verdi ve ahilik kaftanı giydirdi.
Yaptığı konuşmasında ahiliğin meslek odalarının sürekliliğini arz ettiğini vurgulayan Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz, “Ahilik, abi, yaren, dost, kardeş, mert, delikanlı anlamına gelen bir tabir” dedi.
İlimizin, ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı olan bir dönemden geçtiğimizi belirten HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz, bu birlik ve beraberliğe mühür vurmuş olmanın oda başkanları ve 50 bin esnaf ve sanatkar adına büyük mutluluk verici olduğunu ifade etti.
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz, “Sizlerin de birlik ve beraberlik konusunda büyük çaba harcadığınızı, çalıştığınızı görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı için müracaat ettiğinizi biliyoruz. Biz hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz. Biz biliyoruz ki bugün olduğu gibi yarın da büyük çalışma yapacağınızı, başarılı bir siyasetçi olduğunuzu, çok iyi dost, sevecen, dürüst bir insan olduğunuzu biliyoruz. Size başarılar diliyoruz. Bizi kabul etitğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Ahilik Kültürü Haftasını kutladı.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ahilik haftası daha içselleştirilmesi gereken bir mevzudur. Hepimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olan günlerden geçiyoruz. Aslında bütün dünyanın da buna ihtiyacı var” diye konuştu.
Ahilik düşünce tarzına çok büyük ihtiyacımız olan günlerden geçtiğimizi belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ahilik, kardeşlik, yarenlik, birliktelik uzun yüz yıllardan beri bu kardeşliği önemseyen bir düşünce tarzıdır. Şimdi medeniyet gelişiyor. Fakat geliştikçe de bir takım aksamalara da sebep oluyor. Rekabet var. Acımasız bir rekabet. Bu acımasız rekabette aslında ahilikle bağdaşmayan bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. Rekabet eğer belirli etik kuralları birlikte götürebilse aslında rekabet güzel bir şey ama daha fazla kazanayım derken komşusunun zararına bir duruma girmek hakikaten ahiliğe hiç uymayan davranıştır. Siftah ettikten sonra ikinci müşteriyi siftah etmeyen komşuya gönderme bilincidir ahilik. Bu yüzden bu düşünce tarzına da çok büyük ihtiyacımız var. Böyle günlerden de geçiyoruz. Onun için bu tablo, bu birliktelik bugün gerçekten çok ihtiyacımız olan bir tablodur. Ziyaretinizden dolayı size çok teşekkür ederim. Ahilik zihniyeti sadece bir haftada kalmamalı. Aslında 365 gün bu zihniyetin devam etmesi temennisiyle tekrar size başarılar dilerim, Belediyemize şeref verdiniz. İyi ki varsınız” dedi.
Belediye Brifing Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz’e İskenderun’un fotoğrafının bulunduğu anı tabağı verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.