Gazeteci Refik Kireççi, “Başarıya İmza Atan Kadınlarımız” kitabını çıkarttı. ALYS Danışmanlık Genel Müdürü Ebru Yarıkkaya, İstanbul Mücevherat tasarımcılığı İth. İhr. Genel Müdürü Esin (Sözer) Özşekerci, Finansbank Pac Şubesi Müdürü Canan Gürpınar, Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı, İş ve Meslek Danışmanı Selvihan Karpuz, Şampiyon Filitre A.Ş. Genel Müdürü Selma Yılmaz, Özkaya Büro Malzemeleri ve Arçelik Bayi yöneticisi İsadamları Derneği eski Başkanı Vicdan Erasyan (Özkaya), Tırtıl Kreş sahibi Demet Özal, Pamuk Kreş işletmecisi Selma Türkoğlu, Muhtar Meral Kireççi Gürlek, İskenderun Kaymakamlık sektöreni Ayla Mutluay, Amour Organizasyonun sahibi Süheyla Biner, Hatay İl Genel Meclis Üyesi Filiz Özçörekçi, Ambalaj ve Temizlik malzemeleri yetkili bayı Süreyya Seküçoğlu, Ekogündem Gazetesinin imtiyaz sahibi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Serpil Korkmaz ve daha bir çok kadın Refik Kireççi’nin “Başarıya İmza Atan Kadınlarımız” kitabında yer aldı.
Kitabında kendi alanında başarılı kadınları anlatan Kireççi’nin kitabında Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Genel başkanı Gülden Türktan’ın düşüncelerine yer verdi: “Türkiye’de şu an 6,9 milyon kadın herhangi bir işte çalışıyor. Oysa çalışabilir yaştaki kadın nüfusumuz 27 milyon civarında. İstihdam oranlarında son bir yıldaki ilerlemeyi görüyoruz. Ancak oranımız dünya ortalamaları seviyesinde yükselmeden bizler bu ilerleme ile yetinmeyeceğiz. Belli başarılara imza atan kadınlara kitabında kadınlara yer veren Refik Kireççi, kitabının önsöz bölümünde kadının hor görülen, ezilen, hatta öldürülen kadının toplumda ikinci sınıf insan olarak görüldüğünü fikirlerine de önem verilmediğini belirtti. Kitabını reklam amaçlı çıkarmadığını, toplumun ana temeli olan kadının, toplumdaki gücünü hatırlatmak olduğunu vurgulayan usta gazeteci Refik Kireççi, toplumda kadının reva görüldüğü yaklaşımı da hak etmediğini ifade etti.
Atatürk’ün “Ey kahraman Türk Kadını!.. Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” Vecizesine de yer veren Gazeteci Refik Kireççi, 60 yılı aşkın basın mesleğindeki çalışmalarında çeşitli plaket ve şiltler aldı. 1956 yılında İstanbul Gazetecilik Okulunu bitirmesinin ardından İskenderun’da basın yayın sektörüne uzun yıllar emek veren Gazeteci Refik Kireççi, kitabının sonunda da “Refik Kireççi’nin geçmiş78 yıllık yaşam öyküsü sahifelere değil kitaplara sığmaz. Bu nedenle Kireççi’yi anlamak o kadar da kolay değil” ifadelerine yer verdi.