İskenderun sanayi Arsuz Turizm kenti

1

CHP’nin ekonomi politikalarını şekillendirecek olan kadroda yeni yer alan Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, göreve getirilmesinin ardından ilk kez İskenderun’a geldi. Aslen Arsuzlu olan Böke, heyecanını “Evime gelişim beni heyecanlandırdı” şeklindeki sözleriyle de belirtirken, hayalindeki Türkiye’yi de ‘Hatay gibi bir Türkiye istiyorum” şeklinde tasvir etti.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve partililerle birlikte önce Alevi Kültür Merkezi Cemevi’nde kahvaltı yapan Selin Sayek Böke, daha sonra İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’i ziyaret etti, ardından da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda narenciye üreticilerinin sorunlarını tespit etmek amacıyla düzenlenen foruma katıldı.

“İskenderun sanayi, Arsuz Turizm kenti”

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’i ziyaretinde Arsuzlu olması nedeniyle bölgeye yabancı olmadığını ifade eden Selin Sayek Böke, Hatay’ın farklılıklardan zenginlik üretebilen bir toprak olduğunu dile getirdi.
İskenderun’un Türkiye’de parmakla gösterilen bir ilçe olması için tüm kurumların elbirliğiyle çalıştığını ifade eden İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, “İskenderun’da 65 bin aktif dernek bulunuyor. 250 bin nüfuslu bir ilçede demek oluyor ki nüfusun 5’te 1’i bir sivil toplum kuruluşu ile irtibatta bulunuyor. Bu da toplumsal gelişimi arttırıyor” derken, Arsuz’un güzelliğine değindi ve ilçedeki tabiatın bozulmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da İskenderun’un sanayi, Arsuz’un ise turizm kenti olduğunu belirtirken, il genelinde yapılması planlanan termik santrallerin çevreye ve doğaya vereceği tahribata dikkat çekti.

Arsuz’un doğallığının bozulmasına izin vermeyeceğini de söyleyen Culha, çevre kirliliği açısından ciddi bir tehdit oluşturacak bütün yatırımlara da karşı olduğunu ifade etti.

“Hem üretici, hem tüketici mutlu olmalı”

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise gerçekleşen forumda Türkiye’de 2,6 milyon ton narenciye üretimi yapıldığını, bunun da ekonomiye 1 milyon doları aşan bir katkı sunduğunu belirtirken, buna rağmen Türkiye’nin narenciye üretiminde 9. sırada, ihracatta ise 5. sırada yer aldığını söyledi.

Ekonomik Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ise, narenciye sektörünü hem üretici, hem de tüketici bazında ele alarak, “Narenciyede bayrağı taşıyan bir toprakta yaşıyoruz. Bu toprağın geleceği de narenciyeden geçiyor. Hatay’da varolan bu zenginliği ortaya çıkarmak ve Türkiye’ye yaymak için buradayız. Limon gibi sıkılmak yerine, limonu sıkan, kabuğundan üretim yapan bir bölge olmalıyız.

Hedefimiz, narenciyede hem üreticiyi, hem tüketiciyi mutlu etmek. Hatay, narenciye üretiminde tüm illerin başında geliyor. Bunun devamı için siyasetin rolü, insanı önceleyen o politikayı üretmek olmalı.. Bunu başarmak için de hepimiz elbirliğiyle çalışacağız” dedi.

Screenshot_2 Screenshot_1 1 2