Sade Makyaj Nasıl Yapılır ?

Sade makyaj genellikle günlük olarak tercih edilen makyajdır. Cildinizin pürüzsüz görünüme sahip olması için ilk önce cildinizi temizleyin. Cildinize uygun ürünlerle cilt temizliği yapmanız cildiniz için son derece önemlidir. Sonra kurumasını bekleyin. Temizledikten sonra cildinizde makyajın kalıcı olması için nemlendirici krem kullanmanız gerekir. Kremi cildinizin emmesini beklemelisiniz.

Cildinizde meydana gelen renk farklılıklarını kapatmak için yüzünüze fondöten sürün özellikle göz çevreniz burun ve çenenize güzelce bu işlemi uygulamalısınız. Göz makyajınızı yaparken gözlerinizin iri ve güzel görünmesini istiyorsanız göz kapağına kahverengi, siyah kalem gözlerin iri görünmesini sağlar. Eyeliner çekebilirsiniz kuruğunu uzatırsanız hoş bir görünüm elde etmiş olursunuz. Eyeliner gözlerinizin büyük dikkat çekici görünmesini sağlar.

Göz kaleminizin doğal görünmesini istiyorsanız küçük fırça yardımıyla üstünden iki kez geçin. Göz makyajınız doğal görünüme sahip olmuş olur. Göz kapağınızın üstüne açık kahverengi far rengi tercih edin ve farı iyice dağıtın. Göz makyajınızın son aşamasında rimel kirpiklere sürün. Kirpiklerinizin belirgin ve uzun görünmesini sağlayın. Elmacık kemiklerinize, alnınıza, burnunuza pembe allık, şeftali tonunda alık kullanırsanız yüzünüzdeki makyaj hoş bir görünüme sahip olur. Boynunuza da az miktar da sürün fondöten ve dağıtın.
Allık rengiyle ruj renginiz aynı olursa yüzünüz farklı bir görünüm elde etmiş olur. Hoş bir görünüme sahip olur yüzünüz. Böylelikle sade makyajınız tamamlanmış olur.