İskenderun Devlet Hastanesi Bünyesinde Koroner Anjiyografi Ünitesi Kuruldu

Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı İskenderun Devlet Hastanesinde Koroner Anjiyografi ünitesi 2016 OCAK ayı içinde hizmete vermeye başlamıştır.
Sağlık Bakanlığından temin edilen, tıbbın modern imkânları ile donatılan Koroner Anjiografi ünitesi İskenderun Devlet Hastanesi Yeni Binasında tesis edildi. Ünite 2016 Ocak ayından itibaren Hastanenin B Bloğunda hizmet vermeye başlayacaktır. 7gün / 24 saat nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmetiyle, kalp krizi geçiren hastalara, kalp-damar hastalıkları ya da kalp ritm bozuklukları olanlara hızlıca tanı koyularak gerek görüldüğünde anjiyografi hizmeti verilecektir.

20160106_093543 20160106_093721 20160106_093730 20160106_104214
İskenderun Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi ünitesi sorumlu hekimi önderliğinde Dr.Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Eğitim Araştırma hastanesinde 2 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan hemşire ve radyoloji teknisyen ekibi ile beraber kardiyoloji uzmanları görev yapmaktadır.
Ünite; 5 Kardiyoloji Uzmanı,7 hemşire ve 5 röntgen teknisyen ile hizmet vermeye başlamıştır. Ünitenin hizmete girmesiyle beraber bölgede yaşayan vatandaşlarımızın çevre illere ve özel hastanelere sevk edilmesinin de önüne önemli miktarda geçilmiş olacaktır.
Ülkemizde ölüm nedenleri arasında koroner kalp hastalığına bağlı ölüm birinci sırada gelmektedir. Bu sebeple üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Ülke genelinde her 300 bin nüfusa bir koroner anjiyografi cihazı bulunması gerekmektedir. Diğer tanısal yöntemlerle karşılaştırıldığında Koroner anjiyografinin koroner arter hastalığı tanısında maliyet etkinliğinin iyi olduğu bulunmuştur. Koroner anjiyografi, kalp damarları (koroner arter) içine özel bir ilaç verip röntgen ışınları kullanılarak görüntülerinin alınması işlemidir. Bir tanı yöntemidir. Anjiyografi cihazının EĞİTİMLİ ve DENEYİMLİ hekim ve sağlık personelinin bulunduğu laboratuvarlarda yapılır. Kesinlikle bir ameliyat değildir. İşlem için hastanın uyutulmasına gerek yoktur, işlem süresince hasta uyanıktır ve konuşabilir. İşlem ortalama 15–20 dakika sürer. İşlem sonrası hekimin kararına göre, hasta çoğunlukla aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir.
“İleriki günlerde kalp ameliyatlarına da başlanacak”
Kalp ve Damar Cerrahi hekimlerimiz ileriki günlerde hastanemizde kalp ameliyatlarına da başlanacaktır.