Doç. Dr. Ercan Erdiş, açıklamasında; “Bölümümüz eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini 16 öğretim üyesi ve 8 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 24 öğretim elemanı ile sürdürmektedir. Bu sayı Türkiye’deki tüm inşaat mühendisliği bölümlerinin içerisinde ortalamanın oldukça üstündedir. Bölümümüzde Yapı, Mekanik, Yapı İşletmesi, Yapı Malzemeleri, Hidrolik, Geoteknik ve Ulaştırma olmak üzere 7 Anabilim Dalı mevcuttur. Bölümümüz öğretim elemanları tarafından, kamu kurum ve kuruluşları ile piyasada faaliyet gösteren işletmelere bilimsel danışmanlık ve bilirkişilik hizmeti verilmektedir” dedi. Öğrenciler için çeşitli faaliyetler de düzenlediklerini belirten Doç. Dr. Ercan Erdiş; “Sosyal anlamda 1.nci sınıflar için her eğitim-öğretim yılı başında uyum eğitimi, dönem içinde bölümümüz tarafından teknik geziler düzenlenmektedir. Öğrencileri teşvik etmek için her sene geleneksel olarak ‘Maket Köprü Yarışması’ ve ‘Yapı Elemanları Maket Yarışması’ düzenlenmekte olup, dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmektedir” şeklinde değerlendirmelerde buldu. Doç. Dr. Erdiş, İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları tarafından bugüne kadar; Avrupa Birliği Projeleri, TÜBİTAK ve diğer bilimsel araştırma projeleri kapsamında nitelikli çalışmalar yaptıklarını, ayrıca farklı disiplinlerde yer alan öğretim elemanları ve öğrenciler ile birçok başarıya birlikte imza attıklarını vurguladı. Hâlihazırda 3 TÜBİTAK projesinin İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları tarafından yürütüldüğünü belirtti.
Öğrencilerin neden İnşaat Mühendisliği mesleğini seçmeleri gerektiği hususunda de açıklamalar yapan Doç. Dr. Ercan Erdiş; “inşaat sektörü, mal ve hizmet üretimi, yoğun iş gücü istihdamı ve sosyal-ekonomik refah düzeyine olan katkısı nedeniyle ülkemizin lokomotif sektörü konumundadır. İnşaat sektörünün gelişmesinde ülke politikalarının ve kredi kuruluşlarının, doğrudan etkisi bulunmakta ve bu durum firmaları doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. İnşaat sektörünün GSMH (gayri safi milli hâsıla)’daki payı yaklaşık olarak %30 seviyelerindedir. İnşaat Sektörünün istihdama katkısı ise %15 düzeyindedir. Türkiye’nin toplam ihracatı içerisindeki payı ise %20’dir. Büyüme ve istihdam yaratma gibi temel hedefleri gerçekleştirmeye çalışan Türkiye ekonomisi için, inşaat sektörünün önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır” dedi.
Doç. Dr. Ercan Erdiş, sözlerini; “İnşaat Mühendisliği altın yıllarını yaşıyor. Arz-talep dengesi talep yönünde çok arttı. Müthiş bir talep var. Puanlarımız her yıl daha da yükseliyor. İnşaat mühendisi olarak mezun olan öğrencilerimiz, çok iyi şartlarla prestijli projelerde iş imkânı buluyor. Mezunlarımız kendi işlerini kurabildiği gibi, 3.ncü boğaz köprüsü, 3.üncü havalimanı ve kentsel dönüşüm gibi güncel projelerde de tercih ediliyor. Tüm üniversite adaylarını bizim bölümümüzü tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” diyerek tamamladı.