“TÜBİTAK Akademik AR-GE Destekleri” Konferansı

TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, www.tubitak.gov.tr) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’na teşekkürlerini ifade ederek TÜBİTAK’ın üniversite ve Ar-Ge ekosistemindeki yerinden ve öneminden bahseden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Bilimsel araştırma projelerini destekleyen TÜBİTAK, üniversite ve Ar-Ge ekosistemi içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Her yaştaki ve seviyedeki araştırmacıları ve bilimsel araştırma projelerini açmış olduğu çok çeşitli çağrılarla yönlendiren ve destekleyen TÜBİTAK, ülkemizin bir ‘bilim ve teknoloji toplumu’ olması için çok önemli roller üstlenmiştir. Teknoversite vizyonu ile yola çıkan Türkiye’nin 8.nci Teknik Üniversitesi olan İSTE olarak biz de TÜBİTAK’ın sunmuş olduğu fırsatlardan ve imkânlardan en üst düzeyde yararlanarak ülkemize ve insanlığa katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

TÜBİTAK’ın misyonu hakkında bilgiler vererek destek programlarını anlatan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arcaklıoğlu; “Çok dinamik bir yapımız var. Bildiğiniz gibi Ar-Ge araştırmalarına çok önem vermekteyiz. TÜBİTAK’ın görevleri arasında; bilim, teknoloji ve yenilik politikaları oluşturmak, Ar-Ge alt yapısı oluşturmak ve destek sağlamak, stratejik alanlarda araştırmalar yapmak, bilim insanı yetiştirmek, uluslararası iş birliği, bilim toplum faaliyetleri gibi alanlarda destekler vermek ve benzeri gibi görevler bulunmaktadır. Bu desteklerle beraber amacımız şu anda 115 bin olan araştırmacı sayısını 2023 hedefleri doğrultusunda 300 bine çıkararak Ar-Ge’yi daha da üst noktalara taşımak” sözleri ile Ar-Ge’nin önemine dikkat çekti.

Destek programları içeriğinde yapılan birçok iyileştirmelere de değinen TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arcaklıoğlu; “Destek programları dâhilinde Ar-Ge’yi teşvik etmek ve yeni projeler üretilmesine destek olmak amacıyla projelerde çalışan bursiyerlere ödenen burslar artırılarak bütçelerdeki toplam burs kalemi için üst sınır kaldırıldı. Proje yürütücülerinin önlerinde büyük bir problem olan idari kotalar, iyileştirilerek gelişme raporu periyotları uzatıldı” dedi. Araştırmacılara, ne olursa olsun asla projelerinden vazgeçmemelerini tavsiye eden Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu; “projeniz daha önce reddedilmiş olsa bile, hakemler tarafından istenen düzeltmelerin ve iyileştirmelerin yapılması halinde, revize edilen projelerin kabul edilme olasılığının her zaman daha fazla olduğu bilinmelidir” şeklinde konuştu.
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, konuşmasını tamamladıktan sonra, İSTE öğretim elemanlarının sorularını cevapladı. Soru ve cevapların ardından, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’na çiçek vererek teşekkür etti.

222

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.