İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) tarafından düzenlenen, Key Of Change Kurucusu Murat Özanlar’ın konuşmacı/eğitimci olarak katıldığı program; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, rektör yardımcıları, akademisyenler, sanayiciler ve öğrencilerin katılımı ile İSTE Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasında Üniversitede kurmaya çalıştıklarını girişimcilik ekosistemini tanıtan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Ülkemiz, dünyada girişimcilik ekosistemini en çok destekleyen ülkelerden birisi. Bu husus, hepimize çok büyük fırsatlar sunuyor. Bütün iş, aslında çok sayıda iyi fikir üreterek, bunların arasından en kıymetlilerini ticarileştirebilmek… İyi fikirler üretebilmek için ise “çok iyi düşünebilmeyi” öğrenmek gerekiyor. Biz de İSTE olarak; sistematik düşünmeyi ve iyi fikir üretmeyi, yenilikçi ve girişimci olmayı tetikleyen ve önceleyen yeni bir ekosistem oluşturmaya çalışıyoruz. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, pek yakında, yenilik yapmayan ve girişimci olmayanların bu ekosistemde tutunmaları ve rakipleri ile rekabet edebilmeleri bir hayli güç olacaktır” sözleri ile girişimciliğin önemine dikkat çekti.
“Fikirden Ticarileşmeye Giden Yol” adlı eğitimde; Start-Up nedir? , Girişimci Tipleri, Yatırım Tipleri, İnovasyon adımları, Yatırım Alma Tüyoları vb. gibi konularda öğrencileri bilgilendiren Key Of Change Kurucusu Murat Özanlar; ”Girişimciliğin bu kadar gözde olmasının sebebi, öncelikle teknolojidir. Teknolojinin gelişmesi ile tamamen beyin gücüne dayalı bir sanayi ortaya çıkmış ve ilerleyen zamanla beraber büyük fabrikalara duyulan ihtiyaç giderek azalmaya başlamıştır. Fikir üretmek artık tercih meselesi değildir, fikir üretmek bir zorunluluktur. Bununla birlikte; “iş modeli” de çok önemlidir. Çok büyük icatlara bile gerek yok. Ufak bir inovasyon ile büyük bir fark yaratabilirsiniz. Çok farklı bir şey geliştirmek yerine, var olan bir fikri geliştirerek, farklı bir biçimde sunarak ya da iş modelinize uygulayarak dahi değere dönüştürebilirsiniz. Aklınıza gelen fikri önce masaya yatırıp, daha öncekilerin yaptıklarını inceleyin ve bunu kendi iş modelinizde daha farklı bir sunumla nasıl gerçekleştirebileceğinizi düşünün. Önemli olan; fikrin farklı alanlarda kullanılabilmesini sağlamak ve doğru iş modeli üzerinde kullanabilmektir” sözleri ile katılımcıları bilgilendirerek Teknoversite zemininde bir girişimcilik ekosistemi sağladığı için İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye ve organizasyon için İSTE-TTO Uzmanı Seçkin Dilek’e teşekkür etti.
Program, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş’ın Murat Özanlar’a çiçek takdimi ile eğitim sona erdi.