Çalıştay’ın son gününde; Prof.Dr. Belma Konuklugil’in (Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi) oturum başkanlığı yaptığı ve Prof.Dr. Gülaçtı TOPÇU (Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi), Prof.Dr. Oya IŞIK (Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi), Prof.Dr. Gülşen Altuğ (İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi), Doç.Dr. Selin SAYIN (İSTE), Yrd. Doç. Dr. Mehmet Naz (İSTE) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Uzman Olgun Usta’nın katıldığı kapanış panelinde Çalıştayın değerlendirmesi yapılarak sonuç raporu hazırlandı.
20-21 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşen Çalıştay’da; ülkemizdeki denizel kaynaklarının endüstriye kazandırılması, İskenderun Körfezi kıyısında yaşayan insanlara daha fazla katkısının sağlanması, genç akademisyenlere farklı bakış açılarının kazandırılması amacıyla; Üniversite, Sanayi ve Bakanlıklardan olmak üzere üç paydaş bir araya geldi.
Katılımcılar, çalışma ve sorumluluk alanlarından elde ettikleri verileri, öngörüleri ve geleceğe nasıl katkı sağlayabileceklerini tartışarak; ülkemiz üniversitelerinde yıllardır temel bilgi anlamında yapılan çalışmaların, artık inovatif bir bakış açısı ile ürüne dönüştürülmesi gerektiğini ön plana çıkardılar. Çalıştay sonucunda; AR-GE çalışmalarında ürün elde etme hedefli adımların nasıl atılması gerektiği, atılacak bu adımlarla yapılacak yolculuğun başarıyla sonuçlanması için gerekli olan doğru yol haritasının belirlenmesi ve gelecekte yürütülecek olan bu tür çalışmalarda taraflardan beklentiler ortaya kondu.