Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), işletmesi devam eden bazı atıksu arıtma tesislerinden alınan numuneler ile tesise gelen atıksu ve doğaya bırakılan arıtılmış atıksu farkını gözler önüne serdi.
Özellikle nüfusun artmasıyla birlikte hatalı kullanımlar sonucunda altyapıda tıkanma taşma sorunlarının arttığını dikkat çeken Genel Müdürlük, söz konusu sorunları gidermek ve atıksuların çevre ile insan hayatına zarar vermeyecek şekilde arıtılıp bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla arıtma tesislerinin sayısını her geçen gün arttırıyor.
İskenderun Biyolojik, Kırıkhan, Reyhanlı, İskenderun (Denizciler), Dörtyol, Erzin, Samandağ, Antakya(Serinyol), Antakya(Turunçlu), Payas Tütenbaca, Payas Topsahası ve İskenderun(Karayılan) atıksu arıtma tesislerinin gördüğünü arıtım işleviyle temiz çevreye yönelik yararların sağlandığına vurgu yaptı.
Atıksuların sağlıklı şekilde toplanması, arıtılması ve deşarjı kolaylaştırmanın yanı sıra Asi Nehri’ne temiz su deşarj etmek içinde Küçükdalyan-Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi’ni de inşa ettiklerini hatırlatan İdare, evsel atıksuların arıtılmasıyla birlikte oluşan çevreye yayılan kötü kokuların da önüne geçildiğini vurguladı.
HATSU, Akdeniz’e dökülen derelerin, sahillerimizin ve Akdeniz’in temiz olmasına katkıda bulunmak amacıyla atıksu arıtma sistemlerinin planlama, tasarım ve işletim hususlarında kapsamlı çalışmaların yapıldığına dikkat çekti.