İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) kuruluş misyonlarından birisi olan Sınai Mülkiyet bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması konusunda İSTE’li öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Uygulamalı Patent Yazma Eğitimi’ne; buluş fikri olan ve fikrini koruma altına almak isteyen, farklı bölümlerde okuyan öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Sınai Mülkiyet Haklarının yönetimi konusunda faaliyet gösteren Simaj Patent firmasından Patent Vekili Begüm Karaduman eğitmenliğinde gerçekleştirilen Uygulamalı Patent Yazma Eğitimi, 2 oturumda olmak üzere toplam 6 saat olarak yapıldı. Sabah oturumunda Sınai Mülkiyet konusunda temel bilgilerin verildiği ve patent kavramının anlatıldığı Eğitimin programının öğleden sonraki oturumunda ise bir buluş fikrinin nasıl patent dokümanına dönüştürüldüğü, tarifname ve istemlerin nasıl hazırlanması gerektiği ve çevrimiçi başvurunun nasıl yapılabileceği örneklerle anlatıldı.
Ayrıca, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen ve son başvuru tarihi 31 Aralık 2017 olan “Patentle Türkiye “ yarışmasının da öneminin anlatıldığı Eğitim, karşılıklı soru ve cevaplarla etkileşimli ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi. İSTE-TTO tarafından, Eğitime katılan tüm öğrencilere “Katılım Belgesi” düzenlenerek, Eğitim sonrasında takdim edildi.