Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda düzenlenen Fuara, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, TAI, ASELSAN, AIRBUS, DHMİ, SHGM, Emniyet Genel Müdürlüğü, üniversiteler, dünyanın önde gelen hava aracı/yedek parça ve motor üreticileri, havalimanı-havayolu yer hizmeti, uçak bakım, hava taksi işletmeleri, uçuş okulları, havacılık eğitim merkezleri, havacılık medya kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile tedarikçi firmalar katıldı.
Uluslararası Havacılık Fuarı İstanbul Airshow’un resmi açılışını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi birlikte yaptı. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından başlatılan HürJet Projesi kapsamında üretilen HürJet uçağı kokpitine geçerek incelemelerde bulundu.
1996 yılından bu yana düzenlenen İstanbul Airshow, Sivil Havacılık Endüstrisinde yer alan oyuncuları bir araya getirerek, yoğun rekabet ortamında dahi işletmeler arasında anlaşma yapılmasına olanak sağlıyor. Bu yıl 100’ün üzerinde firmanın katıldığı ve 40’ın üzerinde hava aracının sergilendiği fuarda, ticari satışlar ve anlaşmaların yanı sıra, yerli üretim ve insansız hava aracı sistemleri panelleri ile SOLOTÜRK imza günü etkinlikleri de düzenlendi.
İstanbul Airshow’a katılan tek devlet üniversitesi olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) standını; sektör temsilcileri, mezunlar, orta öğretim ve diğer üniversite öğrenci/mezunları ziyaret etti. 12. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu’nda İskenderun Teknik Üniversitesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu (İSTE) hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü ders müfredatı hakkında sektör temsilcilerinden önemli ve olumlu geri bildirimler alındı. Ayrıca, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği kapsamında; İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından üç yıldır başarıyla uygulanan İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programı hakkında sektör temsilcilerine, mezunlara ve diğer üniversitelere detaylı bilgi verildi. İSTE’li öğrenciler için staj ve İDE kontenjanı sağlanması adına firma ve kurumlar ile gerekli görüşmeler yapıldı.
Sektördeki son gelişmeleri takip etme imkânı sunan 12. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu süresince eğitim-öğretim süreçlerinde ihtiyaç duyulan bazı materyaller de tedarik edildi.