Hatay ve İskenderun’da etkin bir Ar-Ge ekosistemi oluşturmaya çalışan ve ilgili sanayi kuruluşlarına Ar-Ge ve inovasyon odaklı proje ve eğitim danışmanlığı hizmetleri sunan İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO); Ar-Ge ve inovasyon odaklı Üniversite–Sanayi İşbirliği kapsamındaki projelerinin yanı sıra,sanayi kuruluşları için kurumsal eğitim programlarının düzenlenmesine de öncülük ediyor.
Bu kapsamda; İSTE-TTO ve Şampiyon Filtre işbirliği ile;Şampiyon Filtre’nin kurumsal Ar-Ge altyapısını daha da güçlendirmek üzere;“Ar-Ge Yönetimi ve Trendleri” konulu bir eğitim programı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu tarafından gerçekleştirilen ve iki tam gün süren eğitimde; Ar-Ge stratejisi, Ar-Ge Merkezi proje türleri, Ar-Ge birim organizasyonu, Ar-Ge metotları,Ar-Ge Merkezi Performans Değerlendirme ve TRIZ (Yenilikçi ve Kreatif Problem Çözme Teknikleri) hakkında detaylı bilgiler verildi.
Hatay ve İskenderun’da faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının Ar-Ge altyapısının güçlendirilmesi ve bölgedeki Ar-Ge Merkezi sayısının artırılmasına yönelik stratejik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten İSTE-TTO Koordinatörü Seçkin Dilek; “Devletimiz, Ar-Ge Merkezlerine önemli teşvikler ve muafiyetler vermektedir. Ar-Ge potansiyelinin değerlendirilmesi açısından da, firmaların Ar-Ge merkezi kurmaları çok önemlidir, fakat daha da önemlisi kurulan bu Ar-Ge merkezlerinin sürdürülebilir olmasıdır. Bunun için de, Ar-Ge Merkezlerinin Üniversitelerle sürekli olarak dirsek temasında kalarak, proje ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, İSTE-TTO olarak; Ar-Ge Merkezi kurulum danışmanlığı, Ar-Ge Merkezi yönetim danışmanlığı, Ar-Ge ve inovasyon tabanlı proje geliştirme ve eğitim konularında sanayi firmalarına danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. İskenderun ve Hatay’daki Ar-Ge merkezi sayısının katlanarak artmasını sağlamak istiyoruz” dedi.