Toplantıya Vali Doğan’ın yanı sıra MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, İlçe Kaymakamları, Kurum İl Müdürleri, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Hatay Temsilcisi Hidayet Şişkin ve ilgili personel katıldı.
Vali Doğan toplantıda yaptığı açılış konuşmasında “ Bugün Türkiye genelinde aynı saate tüm Vali ve kaymakamların katılımı ile “Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurul Toplantısı” yapılmaktadır. Ülkemiz çok ciddi bir süreçten geçiyor. Yapmış olduğumuz mücadelelerden bir tanesi de uyuşturucu ile mücadeledir. Ülkemiz genç ve dinamik nüfusu dolayısıyla ticareti yapılan uyuşturucunun hem hedef hem de transit ülke konumundadır. Devletimizin kararlı mücadelesi, güvenlik birimlerimizin üstün gayretleri ile yoğun ve güçlü bir mücadele sürdürülmektedir. Bugün burada yapacağımız toplantı ile son bir yıl içerisinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapmış olduğumuz çalışmaları gözden geçireceğiz, sonuçları değerlendireceğiz ve alınması gereken tedbirleri birlikte kararlaştıracağız.
Konuşmasında uyuşturucu ile mücadele konusunda verilen eğitimleri de değerlendiren Vali Doğan, “2011 yılından bugüne kadar; İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2.184.655 öğrenci, öğretmen ve veliye bu konuda eğitim verilmiş. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 6.248 öğrenci, öğretmen, veli ve sağlık personeline eğitim verilmiş. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 12.977 kişiye eğitim verilmiş. Diğer kurumların yapmış olduğu hizmet içi eğitimlerle 2.887 çalışana eğitim verilmiştir. 2018-2023 Uyuşturucu İle Mücadele Ulusal Strateji ve Eylem Planı kapsamında 84 aile hekimi ve 250 aile sağlığı personeline de farkındalık eğitimleri verilmiştir.” dedi.
Ayrıca ilimizde farkındalık yaratmak adına “Fidanlar Solmasın”, “Denizyıldızı”, “Tut Elimden Bırakma Beni”, “Mağdur Destek Projesi”, “Karanlıktaki Işıklar”, “Biz Bir Aileyiz”, “Maddeye Değil Sevgiye Bağlı Bir Gelecek” Projeleri hayata geçirilmiştir. Bu geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok ciddi bir sorundur ve bu sorunu çözmek için Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük bir gayret içerisindeyiz. Ülkemizde uyuşturucu ile tanışma yaşı ürkütücü rakamlara düşmektedir. Dolayısıyla bu yapılacak mücadele sadece devlet eliyle değil, okullarda öğretmenlerimiz ve evlerde ailelerimizle birlikte yapmamız gereken ciddi bir mücadele olarak görüyoruz. Dolayısıyla toplumun tüm kesimleri ile birlikte, STK’larla birlikte bu mücadeleyi yürütmemiz lazım.” dedi
Toplantı Türkiye Yeşilay Cemiyeti Hatay Şube Başkanlığı Sunumu ve 2012-2018 Yılları Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Faaliyet Raporunun Sunumu’nun ardından değerlendirmeler ile devam etti.