Türk Eğitim-Sen ve İSTE Yönetimi KİK Toplantısında Buluştu
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube yöneticileri, sendika olarak yetkili bulundukları İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile 2020 Yılı Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısını gerçekleştirdi. Sendika Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, gerçekleştirilen toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yanık, toplantının oldukça verimli geçtiğini kaydederek, üniversite yetkililerinin öneri olarak getirilen maddelerin tamamına yakınını olumlu bulduklarına işaret etti.
KİK Toplantısına, Sendika Şube Başkanı Yanık’ın yanı sıra, Üniversite yönetimini temsilen Rektör Yardımcısı Mustafa Yüksek, Genel Sekreter Yahya Kılıç ve Personel Daire Başkanı Oktay Çolak ile üniversite yöneticileri Uğur Şansal ve Yıldıray Küpeli katıldı.
İskenderun Teknik Üniversitesi çalışanlarının da kamu hizmeti vermekte olduğuna dikkat çeken Şube Başkanı Yanık; “İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile yetkili sendika olarak pandemi nedeniyle ertelenen 2020 Yılı Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısının sonuncusunu gerçekleştirdik.
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube olarak, kamu işlevinin sağlanmasında üniversitemizin bir paydaşı olarak kurum ile karşılıklı sorumluluklarımızı yerine getirdik. Çalışma barışı ve huzuru, kurum kültürünün sağlanması adına bu toplantı çok verimli olmuştur.
İskenderun Teknik Üniversitesi çalışanları da kamu hizmeti vermektedirler. Bu noktadan baktığımızda Üniversite yönetiminin karar alma süreçleri içerisinde sendika temsilcilerinin de görüş ve önerilerini almaları süreç yönetimi anlamında sonradan ortaya çıkma olasılığı bulunan birçok sorunu önceden görebilme ve giderebilme anlamına gelmektedir.
Bizler tarafından öneri olarak getirilen maddelerin tamamına yakınını olumlu bularak “Evet imkanlar dahilinde teklifleriniz yerine getirilerek çalışanlara dönüşü sağlanacaktır” diyen Üniversite yönetimini kutluyorum” dedi.
Taleplerin Dikkate Alınması Ciddi Bir Duruştur
Gelen taleplerin dikkate alınmasının ciddi bir duruş olduğunu da kaydeden Yanık; “Türk Eğitim-Sen olarak, yetkinin kamu çalışanları adına nasıl kullanıldığının bir göstergesi olan bu toplantı, aynı zamanda işverenin çalışandan gelen talepleri analiz ederek dikkate alması üniversite yönetimi adına da ciddi bir duruştur.
Üniversite yönetiminin bu tür uygulamaları kabul etmesi ve mevzuata uygun olarak artırması çalışanlar adına bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.
Özellikle kadro ilanları, üniversite bünyesinde bulunan akademisyenlerin çalışma alanlarında önlerinin açılması ve idari personelle ilgili 13/b-4 maddesinin uygulanmasında kişiye özel uygulamaların değil de kamu yararının ön plâna alınması bizim açımızdan çok önemlidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Toplantının ardından olumlu döneüşler yaşanacağına da değinen Şuba Başkanı Yanık; “Bu toplantıda sergilenen olumlu bir tutum içerisinde karar alma süreçlerinin olması ekonomik yarar sağlama, kararların hukuki denetime takılmadan uygulanması gibi önemli durumları sağlayacaktır. Bu durumun sağlanması halinde, verimlilik, bilimsel başarı, kurum huzuru gibi birçok olumlu çıktısının olduğu görülecektir.
Bu nedenle daha çok iletişim ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmak üzere 2021 yılı ilk KİK toplantısında çalışanlar adına daha önemli kararların alınabileceği o zamana kadar gerekli mevzuat hazırlıklarının yapılması toplantıda kararlaştırılmıştır” diye konuştu.