İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) destekli “ Eğitim Dışında Kalmış Suça Sürüklenen Çocukların Eğitime Kazandırılması Odaklı DS Atölyesi Tasarımı” projesi ile ilçedeki ilgili kamu kurumlarına yönelik 6 günlük PCM (Proje Döngüsü Yönetimi) eğitimi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde kıdemli uzman eğitmen Ali Öztüfekci tarafından verildi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen, İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen “ Eğitim Dışında Kalmış Suça Sürüklenen Çocukların Eğitime Kazandırılması Odaklı DS Atölyesi Tasarımı” projesinde Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi ( PCM ) ve Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitim programına İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İskenderun Gençlik Merkezi, Hatay Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü ve bağlı İskenderun hizmet Merkezi Müdürlüğü, İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi, İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi, İskenderun Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü personeli katıldı.
Ali Öztüfekci, proje eğitimiyle ilgili verdiği demeçte, DOĞAKA’ya sunularak kabul edilen proje sonunda eğitime olan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, ” Eğitim dışında kalmış suça sürüklenen çocukların eğitime kazandırılması” konusunda İskenderun özelinde en az 2 proje hazırlanıp buradan alınan eğitimle zengin bir ekip oluşturarak oldukça etkili ve sürdürülebilir sonuçlar elde edilebileceğini umuyoruz. Katılımcılar interaktif bir şekilde proje eğitim süresince çok kaliteli taslaklar oluşturuyorlar. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Proje eğitimimize katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Kıdemli uzman eğitmen Ali Öztüfekci tarafından 6 gün boyunca verilecek uygulamalı proje hazırlama eğitiminde, proje yapmanın mantığı sık sık örnek ve pratik uygulamalarla anlatılarak katılımcıların sorularına cevaplar verildi. Eğitimde genel olarak proje, proje döngüsü yönetimi (PCM) ve mantıksal çerçeve, kalkınma ajansları fonları ve kalkınma ajansları yönetim sistemi (KAYS), AB topluluk programları/hayat boyu öğrenme, Erasmus+, IPA ve topluluk programları-kalkınma ajansları ile örnek proje sunumları yapıldı. Ayrıca projelerin ne zaman, hangi birime nasıl başvurulacağı, nasıl takip edileceği de anlatıldı.
Proje eğitimine katılanlar ise, alışıldık eğitimlerin aksine, katılımcı sürükleyici ve akıcı bir eğitim metodoloji olduğunu, bilgi ve beceri artırmaya yönelik bir programla karşılaştıklarını belirterek, başta DOĞAKA olmak üzere eğitime katkı ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.